031 239 524 info@scpi.si

Saša Jalen

Saša Jalen, univ. dipl. pedagoginja in sociologinja kulture, se je rodila 1984 na Jesenicah. Po končani ekonomski gimnaziji v Radovljici, je nadaljevala šolanje na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je diplomirala in pridobila strokoven naziv univ. dipl. pedagoginja in sociologinja kulture.

Po končanem študiju je začela s pomočjo otrokom v vrtcu in nadaljevala kot učiteljica v podaljšanem bivanju in učiteljica za dodatno strokovno pomoč učencem s posebnimi potrebami.

Vedno bolj so jo zanimale posebne potrebe otrok in začela je raziskovati različne metode in oblike pomoči, ki bi vodile k uspehu in napredku teh otrok. Udeležila se je mnogih seminarjev s področja edukacijske kineziologije (Brain Gym, Double Doodle Play) in integracije refleksov (Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, Taktilna integracija). Ko je tudi sama postala mati in ugotovila, da nekateri otroci potrebujejo drugačne pristope, se je spoznala s pedagogiko Montessori. Po triletnem študiju je leta 2016 postala montessori pedagog. Elemente montessori pedagogike vsakodnevno vnaša v delo z otroki s posebnimi potrebami.

Trenutno je zaposlena kot svetovalna delavka na Osnovni šoli Antona Janše v Radovljici in je v fazi opravljanja diferencialnih izpitov za magistrski študij specialne in rehabilitacijske pedagogike.

Dostopnost